<noframes id="xvtvt"><ruby id="xvtvt"><strike id="xvtvt"></strike></ruby>

<p id="xvtvt"></p>
<pre id="xvtvt"><strike id="xvtvt"><b id="xvtvt"></b></strike></pre>
<noframes id="xvtvt">
    <ruby id="xvtvt"><strike id="xvtvt"><var id="xvtvt"></var></strike></ruby>
    <pre id="xvtvt"></pre>
    <track id="xvtvt"><strike id="xvtvt"><ol id="xvtvt"></ol></strike></track>

    <pre id="xvtvt"></pre>

    網站地圖關于我們

    查看相冊 View Gallery
    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第1張圖片

    Iperceramica是意大利最大的陶瓷、衛浴企業,總部位于意大利工業重地摩德納。

    MC A對于Iperceramica總部新辦公建筑遵循兩個關鍵點。

    尊重人:從為員工創建更具幸福感的辦公環境出發,重新思考工作空間,促進交流與分享,打造兼具設計美學、優質環境和高效率的辦公空間。

    尊重自然:減少建筑對環境的壓力,充分利用自然能源,整合多種綠色設計手段,打造摩德納新一代可持續辦公建筑的范本。

    Iperceramica is Italy's largest ceramics and sanitary ware company, headquartered in Modena, an Italian industrial center.

    MC A follows two key points in the design of Iperceramica's new office building.

    Respect for people: starting from creating a more happy office environment for employees, rethinking the work space, promoting communication and sharing, to design an office space with design aesthetics, high-quality environment and high efficiency.

    Respect for nature: reduce the pressure of buildings on the environment, make full use of natural energy, integrate a variety of green design methods, and create a model of a new generation of sustainable office buildings in Modena.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第2張圖片
    ▲設計草圖

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第3張圖片

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第4張圖片
    ▲設計效果圖


    與自然對話
    Dialogue with nature


    該建筑為上下兩層,面積1700多平方米。圍繞中央庭院,打造了一個與自然對話,風格簡約而有張力的透明立方體,融入周圍環境。

    設計旨在降低能耗,減少建筑對自然的壓力,最大化的創造高質量辦公空間。
    全木主體結構實現了建筑與材料的自然融合,相比于混凝土和鋼材,木結構在生產過程中所需的水和能源都要更少。

    梁、柱結構全部暴露在外,以最大程度地減少飾面的需求量,也為室內空間帶來了極富韻律的節奏感。讓到訪的客戶能了解建筑的構造和荷載傳遞,欣賞純粹結構帶來的美感。

    The building has two floors and an area of about 2000 square meters. Surrounding the central courtyard, a transparent cube with a simple and tense style in dialogue with nature is created, which blends into the surrounding environment.
    The design aims to reduce energy consumption and the building's pressure on nature, maximize the creation of high-quality office space.
    The all-wood main structure realizes the natural fusion of buildings and materials. Compared with concrete and steel, wooden structures require less water and energy during the production process.
    The beam and column structures are all exposed to minimize the demand for finishes and also bring a sense of rhythm to the interior space. Let visiting customers understand the structure and load transfer of the building, and appreciate the beauty brought by the pure structure.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第5張圖片

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第6張圖片

    立面高效的雙層玻璃幕墻,在調節室內微氣候的同時,也讓建筑與周圍景觀的聯系變得更加緊密。薄金屬板屋頂采取不對稱造型,像風帆一樣伸展,可為立面遮蔽雨水與夏日炙熱的陽光,調節室內溫度,從而降低建筑能耗。

    The high-efficiency double-glazed curtain wall on the façade regulates the indoor micro-climate while also making the building more closely connected with the surrounding landscape. The thin metal sheet roof adopts an asymmetrical shape and stretches like a sail, which can shield the façade from rain and the hot summer sun, adjust the indoor temperature, and reduce the energy consumption of the building.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第7張圖片

    高質量環境
    High-quality environment


    外立面為全玻璃幕墻,契合了Iperceramica開放、高效的企業文化,人們在室外就能欣賞到室內的工作環境,以歡迎的姿態迎接客戶來體驗建筑。

    The external facade is a full glass curtain wall, which fits with Iperceramica's open and efficient corporate culture. People can appreciate the indoor working environment when they are outdoors, and welcome customers to experience the building with a welcoming attitude.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第8張圖片

    建筑中央設置充滿活力的綠色庭院,種植各類喬木和灌木,帶來四季的風景,同時提高空氣和辦公環境質量,提升員工的幸福感。中央庭院作為建筑的綠色緩沖區,形成微氣候,節約了被動室內降溫所需的能源。

    A vibrant green courtyard is set in the center of the building, where various trees and shrubs are planted to bring the scenery of the four seasons, while improving the quality of the air and office environment, and enhancing the happiness of employees. The central courtyard serves as a green buffer zone for the building, forming a microclimate and saving the energy required for passive indoor cooling.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第9張圖片

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第10張圖片

    建筑注重自然光的滲透,通過不同自然光在建筑中的處理,解決了辦公需要。室內空間分隔采用絲網印刷制玻璃,在保證隱私的同時,視線和自然光線可以穿過,辦公室、走廊、會議室等各種空間在白天都不需要人工照明,節省了大量能源。

    The building pays attention to the penetration of natural light, and through the treatment of different natural light in the building, the office needs are solved. The indoor space is divided by screen-printed glass. While ensuring privacy, sight and natural light can pass through. Offices, corridors, meeting rooms and other spaces do not require artificial lighting during the day, saving a lot of energy.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第11張圖片

    綠色懸帆屋頂
    Green hanging sail roof


    基于對基地位置和日照的研究,功能與美感兼具的懸帆屋頂應運而生。

    為了調節玻璃幕墻的光輻射,使內部工作空間免受陽光直射,從外墻的屋頂邊緣伸出大遮蓋懸帆,減少直射光的進入。

    有別于其他對稱型懸挑屋頂,通過對當地太陽方向、日照分析,設計采用不同距離的懸挑,以便根據日照和室內空間的需求來靈活管理光線的直射。這一功能性的獨特設計賦予了建筑高度的可識別性,成為摩德納的綠色新地標。

    屋頂下設置線性照明,突出不對稱水平懸帆,從視覺上將建筑與屋頂分離。懸帆采用半透明性穿孔板,對屋頂結構實現消隱,以消除鋼結構外露的不適感,增強整體的簡潔性。

    Based on the research of base location and sunshine, a suspended sail roof with both function and aesthetic came into being.
    In order to adjust the light radiation of the glass curtain wall and protect the inner working space from direct sunlight, a large cover cantilevered sail is extended from the roof edge of the outer wall to reduce the entry of direct light.
    Different from other symmetrical cantilevered roofs, through the analysis of the local sun direction and sunshine, the design adopts different distances of cantilever to flexibly manage the direct light according to the needs of sunshine and indoor space. This unique functional design gives the building a high degree of recognizability and becomes a new green landmark in Modena.
    Linear lighting is set under the roof to highlight the asymmetric horizontal hanging sails, visually separating the building from the roof. The suspended sail adopts translucent perforated panels to realize the concealment of the roof structure to eliminate the discomfort of the exposed steel structure and enhance the overall simplicity.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第12張圖片

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第13張圖片

    低碳建筑材料
    Low-carbon building materials


    面對全球氣候危機,木結構有助于減少建筑物的碳排放量,而在高排碳的建筑中一半以上是混凝土結構,1/3為鋼結構。該建筑采用先進的木結構建造,以簡潔環保的方式打造辦公環境,顯著降低隱含碳,大量減少建筑的碳排放量。同時木結構采取集成設計,大大縮短施工時間和成本,并保證了施工現場的安靜及整潔。

    承重結構采用層壓木材的預制構件,天花設置一系列約12 x 12 厘米的板條。通透的空間和木制結構清晰地展現在眼前,演繹木材的溫暖美觀。全玻璃的幕墻延伸至每個樓層,使自然光得以穿透建筑深處,創造高質量的室內環境。

    In the face of the global climate crisis, wooden structures help reduce the carbon emissions of buildings, and more than half of high-carbon buildings are concrete structures and 1/3 are steel structures. The building uses an advanced wooden structure to create an office environment in a simple and environmentally friendly way, which significantly reduces the embodied carbon and greatly reduces the carbon emissions of the building. At the same time, the wood structure adopts integrated design, which greatly shortens the construction time and cost, and ensures the quiet and tidy construction site.
    The load-bearing structure uses prefabricated components of laminated wood, and the ceiling is set with a series of slats of approximately 12 x 12 cm. The transparent space and wooden structure are clearly displayed in front of you, deducing the warmth and beauty of wood. The all-glass curtain wall extends to each floor, allowing natural light to penetrate deep into the building, creating a high-quality indoor environment.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第14張圖片

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第15張圖片

    最大化可持續性
    Maximize sustainability


    從環境的角度來看,建筑的首選材料為木材,采用干燥且易于拆卸的解決方案,對環境的影響較小。采用DFMA(面向制造與裝配的設計)的設計原理,大大縮短工期,降低成本,減少原材料使用、污染和工傷事故。

    此外,建筑采取多種節能減排措施,以減少環境污染,降低能源消耗。屋頂設置太陽能光伏板,轉化的電能可以抵消部分的建筑能耗。地下蓄水池收集了屋頂的雨水,用于中央庭院的自動灌溉系統和建筑的清潔用水。建筑外部、人行道和停車場的照明,使用防眩光燈具和低矮電線柱,固定向下的光線發射方向,以減少光污染。

    From an environmental point of view, the preferred material for construction is wood, and a dry and easy-to-disassemble solution is adopted, which has less impact on the environment. The design principle of DFMA (Design for Manufacturing and Assembly) is adopted to greatly shorten the construction period, reduce costs, and reduce the use of raw materials, pollution and industrial accidents.
    In addition, the building adopts a variety of energy-saving and emission-reduction measures to reduce environmental pollution and reduce energy consumption. Solar photovoltaic panels are installed on the roof, and the converted electric energy can offset part of the energy consumption of the building. The underground cistern collects rainwater from the roof and uses it for the automatic irrigation system of the central courtyard and clean water for the building. The exterior of the building, sidewalks and parking lots are illuminated with anti-glare lamps and low electric poles to fix the downward light emission direction to reduce light pollution.

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第16張圖片
    ▲氣候節能分析圖

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第17張圖片

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第18張圖片
    ▲木結構施工現場圖



    項目圖紙

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第19張圖片
    ▲建筑總平面

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第20張圖片
    ▲首層平面圖

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第21張圖片
    ▲二層平面圖

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第22張圖片
    ▲縱向剖面圖

    簡約綠色 | 低碳辦公Iperceramica第23張圖片
    ▲橫向剖面圖


    項目信息

    位置:意大利,摩德納
    時間:2018-2020
    客戶:Bayker Italia / Iperceramica
    面積:1700多平方米
    項目團隊:Mario Cucinella, Enrico Iascone, Michele Roveri, Francesca Fabiana Fochi, Giovanni Sanna, Silivia Conversano
    效果圖:Nicola Magri, Francesco Naimoli
    攝影: Giovanni De Sandre
    結構工程:Maffeis Engineering Spa
    水暖電工程:STEP Engineering Srl
    防火工程: IDF Ingegneria

    Location: Modena,Italy
    Year: 2018 – 2020
    Client: Bayker Italia / Iperceramica
    Surface: Over 1700 sqm
    Project Team: Mario Cucinella, Enrico Iascone, Michele Roveri, Francesca Fabiana Fochi, Giovanni Sanna, Silvia Conversano
    Visual: Nicola Magri, Francesco Naimoli
    Photo: Giovanni De Sandre
    Structures: Maffeis Engineering Spa
    MEP: STEP Engineering Srl
    Fire Engineering: IDF Ingegneria


    來源:本文由MC A建筑設計提供稿件,所有著作權歸屬MC A建筑設計所有。

    【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

    專于設計,筑就未來

    無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

    投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

    掃描二維碼即可訂閱『專筑

    微信號:iarch-cn

    登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

     匿名

    沒有了...
    評論加載中,請稍后!

    建筑 (12367 articles)


    辦公建筑 (708 articles)


    總部 (69 articles)


    意大利 (530 articles)


    2020 (369 articles)


    MC A建筑設計 (9 articles)


    鋼材 (1032 articles)


    木材 (2968 articles)



    国产AV永不封网,安斋らら神之乳在线播放,无码人妻视频一区二区三区
    <noframes id="xvtvt"><ruby id="xvtvt"><strike id="xvtvt"></strike></ruby>

    <p id="xvtvt"></p>
    <pre id="xvtvt"><strike id="xvtvt"><b id="xvtvt"></b></strike></pre>
    <noframes id="xvtvt">
      <ruby id="xvtvt"><strike id="xvtvt"><var id="xvtvt"></var></strike></ruby>
      <pre id="xvtvt"></pre>
      <track id="xvtvt"><strike id="xvtvt"><ol id="xvtvt"></ol></strike></track>

      <pre id="xvtvt"></pre>

      <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <文本链> <文本链> <文本链> <文本链> <文本链> <文本链>